Short leaseFinancieel 

De voordelen van Short lease

De voordelen van short lease zijn al lang niet meer op de vingers van een hand te tellen. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat steeds meer particulieren en bedrijven kiezen voor deze flexibele leasevorm. Een flexibel wagenpark, het uitproberen van auto’s of als je gewoon elk jaar in een nieuwe auto wilt rijden; de voordelen van short lease liegen er bepaald niet om.

Jaarrekening is niet nodig

Neem startende ondernemers en zzp’ers. Ook zij ontdekken meer en meer de voordelen van short lease. Deze ondernemers sluiten zo namelijk financiële risico’s uit. Shortlease is namelijk op heel korte termijn – per week en zonder opzegtermijn- op te zeggen. Je zit dus niet aan langlopende en vaak dure contracten vast. Bovendien hoeven de startende ondernemers en zzp’ers niet eerst een jaarrekening te laten zien voor ze in aanmerking komen om op deze manier een auto te leasen.

Dat neemt niet weg dat je natuurlijk wel gewoon jouw boekhouding op order dient te hebben, ook al heb je geen jaarrekening nodig voor een shortlease. Daarom raden wij dan ook altijd aan om gebruik te maken van goede boekhoudsoftware.

Al binnen een dag een auto op de stoep

Ook bedrijven die graag steeds over een flexibel wagenpark willen beschikken zweren ondertussen bij short lease. In een tijd dat groei en krimp van bedrijven aan de orde van de dag is, is het financieel onverantwoord voor deze bedrijven om langlopende contracten af te sluiten. Wat als het bedrijf straks weer krimpt? Dan staan al de full-operational lease wagens werkloos op de parkeerplaats. Bij shortlease is dit niet aan de orde en lease je voor een periode tussen de twee en twaalf maanden. En als je niet in staat bent om de auto op te halen, dan wordt de auto gewoon bij je op de stoep afgeleverd. Shortlease is bovendien op heel korte termijn te regelen, vaak al binnen een dag. Het is ook mogelijk een bedrijfs lening aan te vragen.

Ideaal voor een eerste arbeidscontract

Deze uitermate flexibele en goedkope manier van leasen is ook ideaal als je een eerste arbeidsovereenkomst met een werknemer aangaat en een auto van de zaak een van de arbeidsvoorwaarden is. Meestal geef je iemand eerst een contract voor een half jaar, een periode die perfect past bij short lease. En na dat halfjaar kan de situatie opnieuw bekeken worden. Als werkgever hoef je in elk geval niet een auto te leasen voor een aantal jaren of een auto te huren, een erg kostbare aangelegenheid.

Zoek elk jaar een nieuwe auto uit

Door voor deze leasevorm te kiezen, kun je bovendien elk jaar in een nieuwe auto rijden als je dat wilt. De kortdurende en flexibele leasevorm leent zich daar perfect voor en maakt mogelijk dat je elk jaar opnieuw een nieuwe auto uit kunt zoeken. Ook vanuit praktisch oogpunt is deze manier van leasen ideaal, bijvoorbeeld als je overweegt om elektrisch te gaan rijden. Door via shortlease een aantal maanden in een elektrische auto te gaan rijden heb je een perfect beeld of het ook echt wat voor je is, of juist helemaal niet

Het mooie is dat een dergelijk leasecontract per week opzegbaar is maar dat je wel geniet van de voordelen van full-operational lease. En dus zijn zaken als reparatie en onderhoud, verzekering en belasting en pechhulp en vervangend vervoer bij het maandbedrag inbegrepen.

Related posts

Leave a Comment