Eenvoudige besparingen voor freelancersFinancieel 

Eenvoudige besparingen voor freelancers

Freelancer hebben het financieel niet altijd eenvoudig. Daarom zijn alle besparingen die je kan realiseren meegenomen. Toch laten ook freelancers eenvoudige besparingen soms aan zich voorbij gaan. 

En dat is eigenlijk zonder. Zeker gezien het feit dat je er vaak maar bijzonder weinig voor hoeft te doen. Eenvoudige besparingen zijn ook door freelancers te realiseren.

Eenvoudig besparen op de energierekening

Ook freelancers kunnen bij het overstappen van energieleverancier eenvoudig geld besparen. Door de heftige concurrentie tussen energiemaatschappijen is er altijd wel een energiemaatschappij te vinden met een goede aanbieding. Of een aanbieding met een hoge welkomstpremie, of een aanbieder met gunstige tarieven.

Ik ben van mening dat je het meeste kunt besparen met het afsluiten van jaarcontracten. En in dat geval gewoon elk jaar weer overstappen naar een andere energieleverancier. 

Dit is de methode om elk jaar weer opnieuw te profiteren van een welkomstbonus. En deze bonus loopt al snel op tot enkele honderden euro`s per jaar. Dit vind ik persoonlijk een dermate eenvoudige manier om geld te besparen, dat je een dief van je eigen portemonnee bent als je dit niet gewoon elk jaar weer opnieuw doet.

Een besparing binnen een paar minuten

Het kost slechts een paar minuten om over te stappen naar een andere energieleverancier. Online kan je eenvoudig tarieven en welkomstbonussen vergelijken. 

Heb je de voor jouw beste aanbieding gevonden, dan kost het invullen van een aanvraagformulier slechts een paar minuten. 

Bij het overstappen zelf hoef je alleen de meterstanden door te geven. Voor de rest merk je er helemaal niks van. Je maar je ziet dan wel de besparing terugkomen op de energierekening.

Besparen op de internet en belkosten

Ook bij het overstappen van internet, telecom  en tv aanbieders kan je eenvoudig geld besparen. Er is altijd wel een aanbieding te vinden waarbij je of een forse korting voor de eerste maanden ontvangt, of in sommige gevallen zelfs de eerste maanden geheel gratis zijn. 

Dit kost echter wel iets meer moeite en tijd. Het vinden van de beste aanbieding doe je ook eenvoudig online. En dat binnen een paar minuten.

Wanneer jouw nieuwe contract bij de nieuwe leverancier in gaat dien je echter wel wel nieuwe apparatuur te installeren. 

Indien je dit niet zelf wilt of kunt doen, dan kan je ook op zoek gaan naar een aanbieding met een gratis monteur, die in dat geval alles voor jouw instelt en installeert. In mijn opinie is dit echter dermate simpel dat je dit ook gewoon zelf kunt doen.

De inspanning is echter zeer zeker de moeite waard, omdat de besparing kan oplopen tot forse bedragen. En dat is dan toch ook voor een freelancer weer een eenvoudige besparing.

Open een gratis bankrekening

Voor een bankrekening hoef je tegenwoordig echt niet meer te betalen. Bij een van de nieuwe online banken kan je namelijk geheeld een gratis bankrekening openen. In dat geval heb je geen maandelijkse kosten meer voor het aanhouden van een een bankrekening. 

En dat is niet het enige voordeel bij een bank zoals de N26. Doordat banken zoals de N26 en Revolut geen toeslag toepassen op wisselkoersen kan je veel goedkoper geld overboeken in vreemde valuta. Datzelfde geldt voor het ontvangen van geld in andere valuta. Daarnaast berekenen zij ook geen torenhoge transactiekosten zoals je dat bij andere banken wel ziet.

Ook het openen van een nieuwe bankrekening, om daarmee eenvoudig geld te besparen, kost je slechts een paar minuten. Dus waarom zou je deze eenvoudige besparingen laten liggen?

Nog veel meer mogelijkheden om te besparen

Dit zijn slechts een paar mogelijkheden van eenvoudige besparingen. Dusdanig simpel om geld te besparen, zodat je de ze eigenlijk niet kan laten liggen. Maar ook kunnen freelancers eenvoudig geld besparen op een boekhoudprogramma door gebruik te maken van een goede aanbieding. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Related posts

Leave a Comment