Uncategorized 

Efficiënter werken dankzij urenregistratie

De gedachte die bij de meeste mensen opkomt als ze aan urenregistratie denken is: het kost tijd.
Tijd die ik beter had kunnen besteden aan werkzaamheden. Met het oog op de prehistorische manieren van uren bijhouden is dat een terechte gedachte, maar in dit digitale tijdperk zijn er nieuwe urenregistratie mogelijkheden ontstaan.

Uren bijhouden kan momenteel namelijk heel gemakkelijk worden gedaan door software of door een urenregistratie app.

Maar wat zijn nou de concrete voordelen van digitale urenregistratie en hoe pas ik dit toe in mijn bedrijf? Daar wil ik het met u in dit artikel over hebben

De voordelen van digitale urenregistratie

Naast de vanzelfsprekende voordelen die urenregistratie u te bieden heeft (makkelijk uitbetalen, meer overzicht), heeft digitale urenregistratie u nog een aantal voordelen te bieden:

Digitaal

U voorkomt met het digitaal vastleggen van uw uren een hoop papieren rompslomp, bovendien kost het u weinig moeite om een urenoverzicht te bekijken.

Ongemerkt

Indien u de juiste urenregistratiesoftware gebruikt gaat het uren registreren vrijwel ongemerkt. Dit komt doordat bepaalde urenregistratiesoftware op uw computer of een urenregistratie app op uw telefoon uw uren bijhouden. Het enige wat u hoeft te doen is bij aanvang van werkzaamheden op de startknop drukken en wanneer u pauze neemt of naar huis gaat op de stopknop drukken.

Doordat het uren bijhouden hierdoor een stuk eenvoudiger wordt, is de instapdrempel voor uw werknemers een stuk lager en de kans op fouten in de urenregistratie een stuk kleiner.

Maar zoals al eerder gezegd moet daarvoor wel de juiste software worden gebruikt.

Overzicht

Doordat u uw uren digitaal vastlegt kost het u weinig moeite om inzage in uw uren te krijgen. U kunt namelijk in bepaalde online overzichten uw uren in een opslag terugzien.

Veilig

Meestal wordt de data (de gewerkte tijd) die met urenregistratiesoftware of de urenregistratie app is verzameld opgeslagen in de cloud. Het voordeel hiervan is dat de data veilig bewaard ligt en niet kan kwijtraken.

Hoe pas ik digitale urenregistratie toe in mijn bedrijf?

Door de juiste software of app aan te schaffen kunt u digitale urenregistratie in uw bedrijf toepassen. Deze software of app houdt voor u, of uw werknemers, de uren bij en dat scheelt u natuurlijk veel tijd.

Waarom scheelt het digitaal vastleggen van de gewerkte uren veel tijd?

Momenteel leggen veel ondernemers hun uren semi-digitaal vast. Ze doen dat met behulp van het spreadsheet-programma Excel. Hoewel dit natuurlijk ook digitaal is kost het u alsnog veel tijd. U moet namelijk alles met de hand invoeren.

Een ander nadeel van het uren bijhouden met Excel is het overzicht. Als u een beginnende zzp’er bent, bent u vanzelfsprekend de enige werknemer van het bedrijf. In dat geval is het nog wel mogelijk om uw uren overzichtelijk in Excel bij te houden, maar als u meer projecten of werknemers krijgt wordt het een stuk lastiger om het overzicht in de gewerkte uren te behouden.

Na verloop van tijd is de kans groot dat uw urenadministratie een grote puinhoop is. Deze puinhoop kunt u voorkomen door urenregistratiesoftware of een urenregistratie app aan te schaffen.

 

Related posts

Leave a Comment