Financiële opdrachten vindeninfo 

Financiële opdrachten vinden

Wil je aan de slag als freelancer op financieel gebied? Dan zijn er meer dan voldoende financiële opdrachten. De vraag naar financials is groot op dit moment. Maar hoe vind je nu een interim opdracht als bijvoorbeeld business controller of financial controller?

Uurtarieven

Van belang is uiteraard hoeveel je kunt verdienen. De tarieven lopen behoorlijk uiteen en zijn grotendeels afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast speelt ook de organisatie waarvoor je wilt gaan werken een grote rol. Sommige bedrijven willen nu eenmaal meer betalen dan anderen.

Met minimaal een HBO opleiding en de nodige ervaring, zit je al snel op  een tarief van 70€ per uur. Ben je in het bezit van een universitaire opleiding en heb je daarnaast ook veel ervaring, dan kan het uurtarief nog fors hoger uitvallen. Dan is een uurtarief dat de 100€ per uur overschrijdt zeker mogelijk.

Een opdracht vinden

Soms is het vinden van een goede opdracht een behoorlijke uitdaging. Zeker als je nog niet zolang actief bent als freelancer. Vaak ontbreekt dan nog het netwerk. Wanneer je eenmaal een netwerk hebt opgebouwd, dan wordt het als financieel freelancer steeds eenvoudiger. 

Zeker als je goed bent in hetgeen je doet. Dan heb je namelijk een goede kans dat opdrachtgevers weer bij jou terugkomen, wanneer zij een interim finance positie open hebben.

Een opdracht die aansluit op jouw ervaring en opleiding

Bij het zoeken van financiële opdrachten, is het aan te raden om te zoeken naar opdrachten die bij jou passen. Dit maakt de kans van slagen groter. Om aan de slag te gaan als finance manager, zal je toch minimaal over een HBO opleiding dienen te beschikken.

En daarnaast ook over een aantal jaar ervaring in een dergelijke functie.

Ben je bijvoorbeeld in het bezit van een MBO opleiding en heb je daarnaast nog niet zoveel ervaring, dan is het beter om je te richten op functies zoals financieel medewerker of medewerker voor de crediteuren of debiteuren administratie. Gelukkig zijn er altijd meer dan genoeg mogelijkheden binnen een financiële afdeling.

Financiële opdrachten

Een financieel adviseur vraagt weer om ervaring en diploma`s op het gebied van financiële advisering. Zonder deze diploma`s zal je geen succes hebben om dergelijke opdrachten binnen te slepen.

Recruiters en platformen

Een netwerk opbouwen is ook mogelijk via verschillende recruiters. De eerste stap die je zou dienen te zetten, wanneer je als freelancer aan de slag gaat, is dit bekend maken bij recruiters die opdrachten aanbieden die bij jou passen. Ben je een financial professional in Amsterdam, dan zou ik direct contact opnemen bij bureau`s die in die regio.actief zijn.

Hybride of remote werken

Door de opkomst van hybride of remote werken wordt het ook aantrekkelijk om opdrachten aan te nemen, waarbij de locatie iets verder weg is. Op die manier kan je eenvoudig jouw zoekgebied verruimen, waardoor het vinden van een financiële opdracht eenvoudiger wordt. 

Wel is het dan van belang, om de afspraken goed vast te leggen. Wanneer je alleen afspreekt dat vanuit huis werken eventueel mogelijk is, dan weet je niet goed waar je aantoe bent. Wellicht bedenkt de opdrachtgever zich en dien je toch elke dag te gaan reizen.

Werken bij de overheid

De overheid biedt ook verschillende financiële opdrachten aan. Vaak zijn dit opdrachten met interessante uurtarieven. Een eerste opdracht binnenhalen bij de overheid is echter lastig. Vaak wordt er om ervaring gevraagd bij een overheidsorganisatie. Als je deze ervaring nog niet hebt, dan is het lastig om deze ervaring op te doen. Dit is eigenlijk een catch 22. 

Werken als ZZP`er

Als ZZP`er zijnde dien je jezelf niet blind te staren op de uurtarieven. Je zal namelijk ook tegen kosten aanlopen, die je niet hebt, wanneer je in loondienst bent. Zo dien je zelf voor jouw pensioen te zorgen en is een arbeidsongeschiktheidsverzekering eigenlijk ook onmisbaar. Freelancen heeft ook nadelen.

Vergeet daarnaast ook niet om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Ook al is het risico als finance professional vaak niet al te groot, het kan toch voorkomen dat je aansprakelijk wordt gesteld. Daarom is het maar beter om je hiervoor tegen te verzekeren. Een rechtsbijstandsverzekering is vanuit dit oogpunt ook aan te raden.

Leave a Comment