Uncategorized 

Hoe Beinvloed Modafinil Jouw Creativiteit?

We gaan het hebben over het effect wat Modafinil heeft op creativiteit. Modafinil is primair bedoeld als “Cognitieve Verbeteraar” of “Slimme Medicijn” met als hoofddoel langer wakker te kunnen blijven en de alertheid te verbeteren waardoor de gebruiker meer geconcentreerd blijft op zijn taken. Wanneer gebruikers hun werk uitvoeren na het innemen van Modafinil krijgen ze de neiging om zich vast te klampen aan hun taak met een bijna Tunnel Visie-achtig effect. Het zou interessant zijn om te zien of Modafinil hetzelfde werkt voor de creatieve types. Met deze nieuwe energie en concentratie kunnen ze zich werkelijk helemaal verliezen in het creatieve proces en urenlang nieuwe gedachtes en ideeën hebben. Helaas is dit in werkelijkheid niet zo.

Modafinils Effect op Creativiteit
Doordat Modafinil werkt op de waak-staat, houd het je voornamelijk wakker en geeft het de energie welke wordt omgezet in productiviteit. Uit mijn research is gebleken dat Modafinil fantastisch is voor ‘Zwart/Wit’ taken, om ze zo te noemen, zoals lezen, schrijven, studeren enzovoorts… Maar komt het aan op creatieve processen dan is er vaak geen duidelijk idee in het hoofd van de gebruiker over wat ze willen bereiken en is er in feite veel Buiten-de-Lijntjes denken en je-gedachten-de-vrije-loop-geven nodig om dat abstracte idee te krijgen van wat ze willen maken. Het grote deel van de gebruikers die met ons hun persoonlijke ervaringen deelden over creativiteit gaven aan dat Modafinil geweldig is voor duidelijk afgebakende en simpele taken, maar niet effectief voor de verbetering van de creativiteit. Hier is een quote van een gebruiker waarvan ik dacht dat hij dit onderwerp mooi samenvatte – “Creativiteit bloeit op wanneer de gedachten overal en nergens zijn. Modafinil geeft de gedachten een scherpe focus, creativiteit komt pas weer terug wanneer Modafinil is uitgewerkt.”

Conclusie
Mijn algemene conclusie is dat Modafinil een effect heeft op creativiteit (al is dit wisselend) die negatief is ten opzichte van andere toepassingen en gebruiken in de meer voor de hand liggende gebieden waarbij minder abstract denken nodig is. Wanneer je creativiteit nodig hebt, houd je hoofd dan koel, laat je verbeelding de vrije loop en gebruik Modafinil voor de simpele en praktische taken.

Lees verder: Meer focus met Modafinil

Related posts

Leave a Comment