Performance marketing voor freelancersOndernemen 

Performance marketing voor freelancers

Performance marketing is eigenlijk de moderne term voor affiliate marketing. Als je als freelancer aan de slag gaat, dan is dit mijn inziens een stukje kennis wat je verder gaat helpen.

Wat is performance marketing?

Er zijn tegenwoordig heel veel bloggers, influencers en vloggers. Deze personen worden doorgaans betaald voor een post of een video die zij maken over een bepaald product. Hierbij wordt er voornamelijk gekeken naar het aantal volgers dat iemand heeft en op basis daarvan wordt vervolgens de prijs bepaald.

Ook al volgen er geen verkopen of kliks, de influencer of blogger krijgt toch betaald voor het maken van een artikel.

Bij performance marketing ligt dit anders. Hierbij wordt een influencer of blogger alleen betaald indien er ook daadwerkelijk een actie wordt ondernomen door bezoekers van een website of social media pagina. Dit kan een verkoop zijn maar ook bijvoorbeeld het aanvragen van een offerte.

Wat brengt de toekomst

In mijn opinie zorgt de wildgroei aan influencer ervoor dat performance marketing de toekomst heeft. Zo zijn er veel influencers die voor het juiste bedrag van alles in de schijnwerper willen zetten. En dit heeft invloed op de geloofwaardigheid van de influencers.

Daardoor zal de waarde voor bedrijven afnemen van hetgeen zij bieden. De goede influencers en de influencers met heel veel volgers uitgesloten.

Denk maar eens aan de verhalen die je meer en meer leest over influencers die vrij agressief bedrijven benaderen om voor gratis producten over hun te schrijven. Zo erg zelfs dat indien het bedrijf hier niet op ingaat dat zij dan een negatieve post over het desbetreffende bedrijf zullen plaatsen. Zij plaatsen het online geld verdienen in een kwaad daglicht op deze manier.

Bij performance marketing gaat het er veel meer om dat er ook daadwerkelijk iets wordt geleverd aan de adverterende partij. Het geeft dus veel meer zekerheid dat de investering zich gaat terugbetalen.

Affiliate marketing inzetten voor nieuwe opdrachten

Als freelance zijnde dien je online zichtbaar te zijn. Het internet is nu eenmaal een belangrijke  bron om nieuwe opdrachten binnen te halen. 

Je zou hier dus zelf affiliate marketing of performance marketing kunnen inzetten om nieuwe klanten binnen te halen. Denk hierbij aan affiliates die jouw diensten of bedrijf gaan promoten. En zoals hierboven al aangegeven, je hoeft alleen te betalen indien je ook daadwerkelijk een klant, of in ieder geval een potentiële klant binnenhaalt.

Affiliate marketing inzetten om extra te verdienen

Maar je kan het ook van de andere kant bekijken. Indien jij als freelancer een website of social media kanaal bezit met veel bezoekers, dan kan je via het inzetten van affiliate marketing ook extra geld generen via deze kanalen.

Het is vrij eenvoudig om producten of diensten te vinden die passen binnen het thema van een website. Daarnaast, jouw website als freelancer zou jou als expert op jouw vakgebied dienen weg te zetten. En dat maakt affiliate marketing zo interessant voor een freelancer. 

Omdat je gezien zal worden als expert, is het relatief vrij eenvoudig om de juiste producten te promoten en zullen mensen sneller overgaan tot een aankoop. Jij wekt namelijk het vertrouwen van jouw bezoekers door het publiceren van goede content.

Wees selectief met wat je promoot

Wees echter wel selectief wat je aanbiedt op jouw website. Ga niet van alles promoten en verkopen. Dat zou uiteindelijk zelfs jouw imago als freelance kunnen schaden.

Maar pak je het goed aan dan is het een eenvoudige methode om als freelancer via jouw website of social media wat extra geld te verdienen. Bovendien kan je met sommige producten echt veel geld verdienen. Er worden hoge commissies betaald waar je vrij weinig voor hoeft te doen.

Related posts

Leave a Comment