Uncategorized 

Vacatures in de bouw

Aan vacatures in de bouw lijkt nooit een gebrek te zijn. Sterker nog, het lijkt wel of het aantal vacatures in de bouw nog altijd toeneemt. Richt jij je pijlen ook op de bouwwereld? Dan lijkt de kans op het vinden van een baan het grootst.

Groot aantal vacatures
De economische crisis die Nederland en een deel van Europa teisterde, kreeg nooit echt vat op de bouwwereld. Op dit moment zijn overal de naweeën van deze crisis nog goed merkbaar, maar niet in de bouwwereld. Integendeel zelfs, er wordt weer meer gebouwd en dus is er behoefte aan goed personeel. Het verklaart het groot aantal vacatures in de bouw voor een deel. De bouwwereld richt zich tenslotte op vakmensen en specialisten. Sinds het wegvallen van de HBA en de HBD is het voor veel opdrachtgevers lastig om goede mensen te vinden binnen de verschillende disciplines die de bouwwereld rijk is.

Vergrijzing slaat toe
Nog iets; kijk eens op een gemiddelde bouwplaats. Vaak zie je toch opmerkelijk veel mannen op leeftijd hun specialistische werkzaamheden verrichten. Met andere woorden: de vergrijzing is in volle gang in de bouwwereld. Ook dit is een verklaring voor het enorme aantal vacatures in de bouw, en dat op vrijwel alle niveaus. Want behalve aan bijvoorbeeld metselaars en schrijnwerkers, zijn er ook op managementniveau in de bouwwereld vaak volop vacatures beschikbaar.

Vakmensen worden met open armen ontvangen
Leerlingen die zich op een bepaald moment richten op een onderdeel van de bouwwereld, lijken de school welhaast te verlaten met een baangarantie. Zeker wanneer er gespecialiseerd wordt en je uitgroeit tot een heuse vakspecialist zal de bouwwereld je met open armen ontvangen. Reageren op vacatures in de bouw kan je zelfs financieel voordeel opleveren. Zo krijg je bijvoorbeeld financiële ondersteuning als je een hypotheek wilt afsluiten. Ondertussen zijn er al bedrijven die vanwege het groot aantal vacatures in de bouw allerlei interessante bonussen beschikbaar stellen aan mensen die bereid zijn de vacatures in te vullen.

Teamplayer in hart & nieren
Reageren op vacatures betekent wel dat je een teamplayer moet zijn. In de bouwwereld werk je namelijk zelden alleen maar steevast met een team. Ook op de bouwplaats zul je elke dag opnieuw vakmensen uit andere disciplines ontmoeten. Werken in de bouw is dus een sociale aangelegenheid, al zijn er mensen die liever alleen werken en dus minder geschikt voor de meest gangbare uitdagingen in de bouwwereld zijn. De vacatures in de bouw die open staan betreffen ook vaak vacatures waarop je elke dag weer in de buitenlucht actief bent. Ook dat kan soms wel even wennen zijn voor lichaam en geest. Maar ook voor de individualist en de binnenvetter zijn er voldoende uitdagingen in de bouwwereld. Bekijk de vacatures bijvoorbeeld van Bouwselect. Zij weten van de hoed en de rand en hebben al meer dan 10 jaar ervaring met arbeidsbemiddeling in de sector.

Werken in de buitenlucht
Buiten werken is soms onmogelijk vanwege bijvoorbeeld een strenge winter. Dit wordt weer- of vorstverlet genoemd. De winterse weersomstandigheden maken dan dat je niet aan het werk kunt en voor die periode krijg je een passende vergoeding. Kortom; er zijn voldoende redenen te bedenken waarom je zou moeten reageren op vacatures in de bouw. Werk en een zeker inkomen is ontzettend belangrijk en de meeste zekerheid lijk je te krijgen in de toch al heel erg brede bouwwereld. Niet voor niets worden leerlingen vaker en vaker gewezen op de voordelen die werken in de bouw op kan leveren.

 

Related posts

Leave a Comment