Uncategorized 

Waarom freelancen handig is voor ouders

Als ouder kan het erg lastig zijn om de opvoeding van je kind goed te combineren met het opvoeden van je zoon of dochter. Je wilt zoveel mogelijk met je kind doorbrengen, maar vanwege het werk lukt dat helaas niet altijd. In dat geval kan freelancen je wellicht wel helpen. Dit geeft je in veel gevallen veel meer vrijheid en daarnaast kun je vaak vanuit huis werken, waardoor je de dag gewoon met je kind door kunt brengen. Wij geven nog meer informatie over hoe freelancen een goede en handige optie is voor ouders.

Bespaar oppas kosten

Wie een baan heeft die van huis is moet er vaak voor kiezen om een oppas te regelen, indien beide ouders geen tijd hebben. Dat brengt natuurlijk kosten met zich mee. Deze kosten kunnen flink oplopen wanneer ze van het hele jaar worden opgeteld. Dat hoeft natuurlijk niet wanneer je jouw freelance werk vanuit huis kunt doen. Terwijl jij aan tafel aan het werk bent kan jouw kind gewoon op de vloer spelen in de woonkamer.

Heb je toch een oppas nodig? Dan kun je ook voor een kinderdagverblijf kiezen. Verschillende kinderdagverblijven hebben andere voorwaarden, maar wanneer je een flexibele en geschikte kinderopvang vindt dat het best bij jou en jouw kind past dan is een kinderopvang in veel gevallen ook voordeliger dan een oppas alleen voor jou.

Breng meer tijd door met je kind en werk wanneer jou dat uitkomt

Naast de oppas kosten die je bespaart is het ook een voordeel dat jij bepaalt wanneer je werkt. Is je kind aan het slapen? Dan pak jij de laptop erbij en ga je een paar uur goed aan de slag. Dit is ook mogelijk wanneer je kind ‘s avonds vroeg gaat slapen. Jij kunt dan nog gewoon een paar uur lekker aan het werk gaan. Overdag wanneer je kind juist wakker is dan heb jij alle tijd om samen iets te gaan doen. Wie bij een vaste baan tijdens de standaard kantoortijden werkt heeft niet deze mogelijkheid, terwijl dit ook de tijden zijn dat je kind het meest actief is. Tenminste, zolang je kind nog niet naar school gaat.

Flexibel om je kind overal heen te brengen

Wanneer de tijd komt dat je kind naar de kinderopvang gaat, naar school, de sportvereniging of bij vrienden gaat spelen is het geen probleem voor jou om je kind weg te brengen. Voor je kind is het het leukste om door jou weg te worden gebracht en doordat jij flexibel bent komt jou dat ook goed uit.

Related posts

Leave a Comment