Wereldwijd online aan de slag als zzp’er.

Sinds de komst van het Internet is er een wereld voor ons open gegaan. De wereld waarin we leven wordt namelijk grotendeels gevormd door de mogelijkheden die een online netwerk ons kan bieden. Een laptop met een supersnelle WiFi verbinding en een smartphone met 4G zijn niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. En online geld verdienen verschaft je ontzettend veel vrijheid.

Online werken

Online zijn is niet alleen meer voor de consument, ook op de werkvloer is dit inmiddels een begrip. Een digitale werkomgeving is belangrijker aan het worden voor bedrijven. Dit heeft onder andere te maken met de efficiëntie en snelheid waarmee gewerkt kan worden, maar ook met de nieuwe Europese wet. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vervangt per 25 mei 2018 de Wet bescherming persoonsgegevens. De AVG dwingt (kleine) bedrijven en freelancers tot meer actie en maatregelen om zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens van klanten.

Een voordeel van online geld verdienen is dat je dit ook op een andere locatie zou kunnen doen.

Zelfstandigen

Dit voordeel is de meeste mensen niet ontgaan. Het aantal freelancers is de afgelopen jaren flink gestegen. Als ondernemer heb je tenslotte veel meer vrijheid dan bij een baas. Denk hierbij aan de hoeveelheid uren die je werkt en het zelf kunnen bepalen wanneer je werkt. Deze flexibiliteit is bijvoorbeeld handig voor ouders.

Het ondernemerschap is voor eigen rekening en risico, daarom is het belangrijk om altijd goed geïnformeerd te zijn voordat je voor jezelf gaat beginnen. Op de website van de Kamer van Koophandel kun je de zeven belangrijkste stappen als je gaat starten als zzp’er vinden.

Locatie onafhankelijk online

Een flexibele manier van werken en geld verdienen is voor veel mensen een droom. Digitale nomaden hebben dit weten te verwezenlijken. Deze personen zijn de nomaden van vroeger, maar dan in een digitaal tijdperk. Dit houdt in dat hij of zij reizend over de wereld gaat en ondertussen geld verdient vanachter zijn laptop met een eigen online onderneming. Door het gebruik van online boekhoudsoftware kan je bovendien op elke locatie jouw boekhouding bijwerken.

Hoe word ik een digitale nomade?

Aangezien veel werkgevers het niet zo leuk vinden als hun personeel altijd weg is, werken de meeste digitale nomaden als zzp’er. Als zelfstandige digitale nomade kun je werken waar je wilt. Het enige wat je nodig hebt, is een goede laptop met internetverbinding.

Je kunt uit verschillende soorten werk kiezen, het ligt geheel aan wat bij jou past. Populaire beroepen onder digitale nomaden zijn:

  • Online coach
  • Vertaler
  • Blogger of vlogger
  • Webdesigner

Met behulp van een MiFi router en een Sim Only abonnement kun je een WiFi netwerk in eigen beheer krijgen. 

 

Related posts

Leave a Comment